Actualizado el 20/10/2020

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Impact Hub Barcelona obre al districte de la innovació al març

Impact Hub Barcelona obre al districte de la innovació al març

Escrito por Agencias Externas el 28/01/2020 a las 23:24:42
614

La xarxa internacional d'espais de coworking i impuls a l'emprenedoria Impact Hub obrirà un nou centre al març al districte [email protected] de Barcelona, el "Silicon Valley" català, que se sumarà als 100 que tenen en 55 països d'arreu del món. Impact Hub Barcelona tindrà 1.500 m2 de superfície amb capacitat per acollir 170 llocs de treball en despatxos i zona oberta de coworking per a emprenedors socials, startups i empreses amb impacte social, i organitzacions de diverses mides i sectors. A més a més, disposarà de zones comunes i sales d'esdeveniments i reunions. Com la resta d'Impact Hubs, oferirà una completa oferta d'activitats de networking i formació per donar suport als membres de la seva comunitat en el desenvolupament de les seves idees de negoci.


L'equip a càrrec d'Impact Hub Barcelona estarà dirigit per Irene Tarradellas, experta en innovació social i economia d'impacte. Irene ha estat responsable de programes de suport a l'emprenedoria social des de la Fundació Ship2B a Barcelona. Segons Tarradellas: "La presència d'Impact Hub a Barcelona és un pas necessari per completar l'ecosistema de l'economia d'impacte en aquesta ciutat. Barcelona té el major nombre d'autònoms i joves emprenedors del país i el nostre objectiu és donarlos l'espai apropiat per inspirar-se, aprendre i connectar amb empreses i altres professionals per generar comunitat i impacte positiu amb les seves idees de negoci”. Impact Hub Barcelona, que comparteix edifici amb la productora Playground i l'organització d'emprenedors socials Ashoka, busca al [email protected] posicionar-se dins del que s'ha convertit en un dels majors centres d'innovació nacional i europeu. Aquesta ubicació permetrà, a més a més, donar suport a empreses, organitzacions i emprenedors en el desenvolupament dels seus plans de negoci de manera sostenible i mesurant l'impacte que genera la seva activitat a l’entorn.


El model d'Impact Hub: coworking amb impacte


Nascuda a Londres el 2005, l'organització Impact Hub va crear un model de coworking que s'ha replicat a nivell global per crear espais oberts a la innovació i a l’impuls d'idees de transformació social des de l'emprenedoria i el treball col·laboratiu. Impact Hub ofereix un espai de treball compartit a professionals, startups, empreses i organitzacions diverses per a treballar de forma col·laborativa, formar-se, fer networking i fomentar el seu talent. A través d'activitats de trobada i una programació variada, facilita la generació de sinergies i l'aprenentatge mutu entre la comunitat de professionals de l'espai. A més a més, lloga sales a tercers per a l’organització d'esdeveniments i reunions.


Com a actor clau en l'àmbit de l'emprenedoria social i l'economia d'impacte, Impact Hub desenvolupa projectes d'innovació i suport a l'emprenedoria i intraprenedoria, en col·laboració amb empreses i entitats públiques per a la realització de tallers i mentories, informes, laboratoris d'idees, etc. Impact Hub dona suport a la construcció d'ecosistemes per a impulsar la col·laboració i la innovació empresarial al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través de 100 espais arrelats en ciutats d'arreu del món que formen una xarxa global, així com a través de socis i xarxes afins.