Actualizado el 23/07/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. HackUPC, de l'11 al 13/10 al Campus Nord de la Universitat

HackUPC, de l'11 al 13/10 al Campus Nord de la Universitat

Escrito por Agencias Externas el 13/10/2019 a las 17:49:18
900

De l’11 al 13 d’octubre tindrà lloc a Barcelona, al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), la HackUPC, que enguany arriba a la seva sisena edició amb més de 700 participants entre recent titulats, universitaris i alumnes en edat escolar (de 14 anys com a mínim) de 34 països diferents.


La inauguració tindrà lloc divendres, 11 d’octubre, a les 19 h, a l’Auditori de l’edifici Vèrtex del Campus Nord (pl Eusebi Güell, 6, Barcelona).


La hackató s’iniciarà a les 21 h, del mateix divendres dia 11, a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) , en concret als aularis A1, A2, A3 i A4 (C. Jordi Girona, 1-3, Barcelona) i continuarà durant 36 hores: és el temps del qual disposen els participants de la HackUPC per treballar i desenvolupar projectes tecnològics innovadors, de manera individual o en grups de, com a  màxim, quatre persones. El temps per programar finalitzarà diumenge, 13 d’octubre, a les 9 h.


Els projectes es valoraran en funció de la creativitat, la dificultat tècnica i la utilitat, per un panell de jutges format per membres de la indústria i de la Universitat.


L’acte de cloenda i el lliurament de premis de la HackUPC 2019 tindrà lloc diumenge, 13 d’octubre, a les 17 h, també a l’Auditori de l’edifici Vèrtex.


La HackUPC és la marató de hackers estudiantil amb més participants d’Europa està organitzada per un equip de 30 estudiants i estudiantes de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), amb el suport de 70 voluntaris, i vol ser un espai per divertir-se i aprendre sobre les noves tecnologies treballant amb projectes propis.


A més, els participants tenen l’oportunitat d’entrar en contacte amb empreses tecnològiques. En el cas de la HackUPC; ho faran amb empreses com Itequia, Thoughtworks, Typeform i Skyscanner, o les consultores Everis, Sopra Steria i Open Trends, patrocinadores de l’esdeveniment. A més, a l'edició d'enguany s’han sumat també les empreses McKinsey & Company, Facebook i HP.


Talent, programació i solucions innovadores


Una hackató és molt més que una trobada d'experts i expertes en programació per desenvolupar una programa, en format de competició, en un temps limitat. Aquest tipus de competicions estan esdevenint, cada cop més, en trobades obertes a diferents col·lectius: dissenyadors, gestors, sociòlegs, ambientòlegs... que treballen conjuntament per buscar solucions a algun repte social –això sí, amb una forta base tecnològica– o en l'oportunitat per a les empreses de trobar talent jove a través dels reptes que llancen a les persones que hi participen.


Amb les maratons de 'hackers', el coneixement que s'adquireix a les aules traspassa fronteres i es posa al servei dels grans reptes socials però també una oportunitat perquè les empreses que hi col·laboren cerquin i descobreixin el talent que hi ha a la Universitat.