Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

Guanyadors del II programa d'acceleració de 5G Barcelona i Wayra

Escrito por Agencias Externas el 06/04/2021 a las 18:29:13
1357

Flash Park, Ebre Drone, Hop Ubiquitous i Liip han estat les quatre startups seleccionades per a participar en la segona edició del ‘5G ScaleUp Program’. Es tracta d’una iniciativa promoguda per 5G Barcelona, un programa de Mobile World Capital Barcelona que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com a un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real, en col·laboració amb Telefónica i i2CAT. En aquest programa d’acceleració participa també Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica.


Els projectes escollits participaran en aquest programa durant quatre mesos amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia 5G. Tindran accés al laboratori The Thinx 5G Barcelona, un dels entorns de 5G més avançats i millor equipats. A més, rebran formació en àrees com finances, vendes, màrqueting o inversió, a més d’assessoria d’experts, accés a inversors, formació, espais de networking i visibilitat dins de l’ecosistema 5G.


Les startups seleccionades en aquesta edició per al ‘5G ScaleUp Program’ han estat:

 

  • Flash Park (Barcelona) des de l’any 2020 aquesta startup desenvolupa una app per trobar places d’aparcament a les grans ciutats mitjançant una xarxa de sensors alimentats per energia renovable.
  • Ebre Drone (Tarragona) fundada el 2019, especialitzada en la captura de dades en els camps de la indústries i l’agricultura mitjançant drons. Líders en fumigació de camps agrícoles i pioners en el manteniment preventiu industrial, especialment en el sector de l’energia (eòlica, solar, xarxa elèctrica…).
  • Hop Ubiquitous (Regió de Múrcia) creada el 2013 es tracta d’una solució per al disseny urbà sostenible que ajuda les ciutats a combatre el canvi climàtic a través del suport a la presa de decisions, inversió responsable i plans d’actuació basats en IoT i IA.
  • Liip (València) va arribar l’any 2015 incursionant en el camp d’eHealth a partir de dispositius wearables (IoT) i serveis software innovadors i fàcils d’usar, que proporcionen tranquil·litat, coneixement i prevenció sobre el benestar i la salut de les persones.

 

Entre els criteris emprats per seleccionar els projectes, s’ha tingut en compte el potencial de mercat i l’escalabilitat de la solució. Unes premisses que també es van utilitzar l’any passat, quan les startups participants de la primera edició del programa van ser Mcsystems, Oliver i Lamarclabs.


Des de 5G Barcelona i des de MWCapital fem una aposta ferma per potenciar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia 5G, per això posem a disposició de les startups guanyadores el laboratori The Thinx 5G Barcelona, un espai punter on puguin desenvolupar les seves solucions i contribuir a la consolidació de l’ecosistema emprenedor 5G”, explica Eduard Martín, director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona i CEO de 5G Barcelona.


Des de Wayra (Telefónica) creiem que el 5G ScaleUp Program és una gran oportunitat perquè les startups puguin testejar els seus productes amb connectivitat 5G i escalar les seves solucions de la mà de mentors i partners clau en l’ecosistema que els aportin valor i els permetin generar impacte”, comenta Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.