Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Girona acollirà la fira Blockchain per Catalunya al setembre

Girona acollirà la fira Blockchain per Catalunya al setembre

Escrito por Guillem Alsina el 24/07/2021 a las 08:01:09
682

La tecnologia Blockchain, que va veure la seva primera aplicació pràctica a la criptomoneda Bitcoin, es presenta com una revolució que, en un futur proper, canviarà moltes coses. I, a Catalunya, el govern de la Generalitat l'ha convertit en un dels cavalls de batalla per convertir Catalunya en un hub tecnològic europeu.


El Centre Blockchain de Catalunya, establert al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, és precisament un dels instruments que el govern català disposa per fer que la tecnologia Blockchain sigui coneguda i emprada pels productors de solucions. I és aquesta institució que organitza la BxCat, la fira Blockchain per Catalunya.


Serà el 17 de setembre i al mateix Parc Científic, malgrat que per a futures edicions que no estiguin condicionades per la situació sanitària derivada de la pandèmia, s'espera que la fira pugui durar dos dies enlloc d’un de sol, i que l’escenari sigui un altre que permeti un major nombre d’expositors.


La idea és celebrar un esdeveniment dirigit al mercat català i que compti amb les empreses del país per a protagonitzar-lo. Alguns dels noms que han estat confirmats com a expositores són les empreses Enchainté, Blue Room Innovation, Fundació Nord, Brickken o Vottun. Pel que fa a les ponències, aquestes seran protagonitzades per noms propis de la talla de Jordi Baylina o Albert Castellana.


L’esdeveniment buscarà facilitar que el públic assistent pugui experimentar les soluciones creades per les empreses participants sobre la tecnologia Blockchain, i que abraçaran terrenys com la seguretat alimentària, la identitat digital, o el mercat energètic.


La mateixa entrada al recinte firal ja suposarà una experiència vinculada amb la Blockchain, car el cost de l’accés serà de 10 €, dels quals 5 € es tornaran en forma de token per comprar menjar i begudes al mateix recinte. D’aquesta manera, el cost de l’entrada queda reduït al 50% del que es paga, i els assistents es poden familiaritzar amb l’ús dels moneders virtuals (wallets) i les criptomonedes.


Durant la presentació de la fira, Quirze Salomó, president executiu del CBCat, es veié flanquejat per Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, Jordi Xargay, diputat de noves tecnologies de la Diputació de Girona, i Marta Madrenas, alcaldessa de la ciutat, en representació de les diferents entitats que donen suport al Centre Blockchain de Catalunya.


Actualment, el teixit econòmic relacionat amb la tecnologia Blockchain dóna feina a unes 40 persones a Catalunya, principalment en microempreses de menys de cinc treballadors, i genera una facturación anual de 10 milions d’euros.