Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Fractus i la UPC creen un hub tecnològic per desenvolupar solucions deep tech

Fractus i la UPC creen un hub tecnològic per desenvolupar solucions deep tech

Escrito por Redacción TNI el 20/09/2022 a las 13:44:47
1339

El Fractus-UPC Deep Tech Hub concentrarà activitats de foment de talent, formació, innovació, recerca i transferència tecnològica, i contribuirà de manera activa i estratègica a la creació d'start-ups i/o spin-offs de la UPC en l’àmbit deeptech, fundades sobre un descobriment científic o una innovació tecnològica, amb el propòsit d’impulsar el seu accés al mercat. L’àmbit deep tech abasta el desenvolupament de solucions disruptives basades en tecnologies profundes vinculades a la ciència o l’enginyeria avançada, per donar resposta a reptes globals.  

L’acord, signat el 13 de setembre, pel rector de la UPC, Daniel Crespo, i el president i CEO de Fractus, Rubén Bonet, preveu que les activitats del hub s’orientin a donar resposta als reptes actuals mitjançant avenços científics i tecnològics significatius, tot impulsant la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en àmbits com ara la mobilitat i la logística, els materials, la sostenibilitat, l’urbanisme, la informació i la comunicació, l’enginyeria biomèdica i les tecnologies mediambientals i energètiques. L'activitat del hub també es focalitzarà en les àrees emergents de la computació quàntica, la fotònica, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la robòtica, l’electrònica i els materials avançats.

Les activitats del hub també promouran l’R+D+I de la UPC en l’àmbit deep tech mitjançant els doctorats industrials, les col·laboracions en projectes de recerca i innovació, la promoció de línies de recerca o el desenvolupament de workshops, així com la incubació i l’acceleració d’empreses, entre d’altres. També es preveu impulsar reptes d’innovació, premis i fòrums adreçats a l’estudiantat, així com treballs de fi de grau i de màster en aquest camp.

Clúster ‘deep tech’


La UPC és un dels principals clústers deep tech a Europa, amb un potent nucli de grups de recerca que investiguen i desenvolupen innovació tecnològica en aquest camp i d’on han sorgit diverses spin-offs i start-ups, com ara Fractus. Liderada per Carles Puente –que és també professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la UPC– i Rubén Bonet, la companyia és pionera en el desenvolupament de tecnologia d’antenes internes per a telèfons mòbils, tauletes i altres dispositius sense fil (Internet de les coses), especialitzada en les noves aplicacions de la tecnologia fractal i altres tecnologies emergents.