Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

Experts debaten sobre l'impacte en els drets humans de la IA

Escrito por Agencias Externas el 11/07/2023 a las 18:50:37
928

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) organitza dimarts 13 de juny una jornada per a promoure el debat entorn de l’impacte en els drets humans de tecnologies d’alt risc com la intel·ligència artificial, amb la participació d'Alessandro Mantelero, expert del Comitè Europeu de Protecció de Dades.


La directora de l’APDCAT, Meritxell Borràs, donarà la benvinguda a l'acte, que comptarà amb la participació d'Alessandro Mantelero, membre del Comitè d'Ètica de la Universitat Politècnica de Torí, expert científic per a l'avaluació ètica del Consell Europeu de Recerca (ERC), expert del Comitè Europeu de Protecció de Dades i professor de Dret Privat i titular de la Càtedra Jean Monnet de Societats Digitals Mediterrànies i Dret a la Universitat Politècnica de Torí. L'expert oferirà la ponència "Drets humans, intel·ligència artificial i noves tecnologies", que servirà de punt de partida per al debat sobre els reptes davant de tecnologies d'alt risc, i les solucions per mitigar els impactes sobre els drets humans en l'entorn digital.


L'avaluació de l'impacte en els drets humans (AIDH) està destinada a tenir un paper fonamental en el marc de la reglamentació de l'IA. Es tracta d'una eina per a les solucions d'IA d'alt risc, però també és aplicable en altres projectes TIC d'alt impacte.


L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (c/ de Girona, 20. Barcelona) a les 12 hores.