Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

Èxit d'assistència al TechDemoDay 2019

Escrito por Agencias Externas el 09/04/2019 a las 15:40:40
1717

Aquest passat dijous dia 4 es va celebrar la novena edició del TechDemoDay, organitzat per La Salle-URL a través del seu parc d'innovació, La Salle Technova Barcelona. Més de 1.250 persones van assistir a la trobada que va constar d’una part d’exposició de 50 startups que donaven a conèixer el seu producte o projecte a inversors i corporacions interessats en innovacions tecnològiques que puguin aplicar als seus negocis, i una zona de conferències i Networking per a tots els assistents.


El TechDemoDay va seleccionar a les 50 millors startups tecnològiques del moment que van poder exposar els seus projectes davant d'inversors, grans empreses i altres assistents aconseguint oportunitats de negoci, visibilitat i connexió amb l'ecosistema.


Les startups participants eren de diferents àmbits com Smarts Cities (VadeCity, aparcament antirobatoris per a bicis), Tech (Airplane S), Data (Gantabi, anàlisi de dades per la millora de la logística en el transport), eCommerce i Marketplace (1001 Portales, portal d’anuncis immobiliaris), Recursos humans (MyWorkUp, incubada a La Salle Technova, que acaba de tancar una ronda de finançament de 600K €); serveis de B2B (Chaingotech, software de documentació per la càrrega marítima, Musiclist, on servei de música en streaming, Goin, una solució per ajudar a l’estalvi); i eHealth (Genomcore, plataforma de medicina genòmica per a proveïdors de salut ), etc. A nivell d’empreses, van ser gairebé 250 les assistents, com Schneider, Suez o HP, entre moltes altres.


L’acte va començar amb una conferència del Prof. Jerome Engel (UC Berkeley), expert internacional en innovació, emprenedoria i Venture Capital, que va parlar sobre estratègies de connexió de les corporacions amb les startups de base tecnològica amb l'objectiu d'obtenir un flux permanent d'innovació disruptiva.


Mentre se succeïen les visites dels assistents a les diferents startups exposades, es van realitzar una sèrie de Pitch per part dels representants d’aquestes startups, així com taules rodones que van tractar el tema de l’emprenedoria des de diferents vessants: amb inversors de base tecnològica, corporacions que estan col·laborant amb startups, taula rodona sobre escalar el negoci i estratègies de creixement amb Wallapop, Glovo i Holaluz,  i experiències d'emprenedors que han sorgit de La Salle.


Al tancament de l’acte es va realitzar l’entrega de diferents premis a aquelles startups que han destacat en algun àmbit: Startup amb major tracció (interès entre públic objectiu) per a Musiclist, que al 2018 ha tingut 2 milions de descàrregues de la seva App; Startup que ha tancat la major ronda d’inversió recentment per a Goin, amb més de 2 milions d’euros en dos mesos; i el premi a la Startup que ha creat més llocs de treball per a Telanto, amb 20 posicions en l’últim any.