Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Esmorzar Barcelona i TIC

Esmorzar Barcelona i TIC

Escrito por Redacción TNI el 20/02/2015 a las 17:01:11
2030

L'esmorzar "Barcelona i les TIC: Competitivitat i Ocupació” ha tingut lloc amb la Il·lma Sra. Sònia Recasens, Segona Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona.

 

L'acte, que ha inaugurat l'edició d'enguany del Cicle d'Esmorzars-networking organitzats pel CTecno amb la col·laboració de Barcelona Activa, partia de les TIC al servei de la competitivitat com a eix central, amb l'objectiu d'abordar la dinamització de la tecnologia per part del sector públic com a via de foment de l’ocupació a la ciutat de Barcelona.

 

El Sr. Jordi William Carnes, President del CTecno, ha sigut l'encarregat de fer el discurs de benvinguda, en el que ha agraït a la Segona Tinent d'Alcalde i Presidenta de Barcelona Activa el suport donat a un Cicle d'Esmorzars-networking que avui inicia el seu tercer any. A continuació, el Sr. Carnes ha recordat que "és important tenir clar que Barcelona és una ciutat diversa i plena de possibilitats”.

 

Com a encarregada de la ponència central, la Il·lma. Sra. Sònia Recasens ha començat destacant la tasca del CTecno, assegurant que "són entitats com el CTecno les que empenyen tots aquells projectes que acaben fent de la marca BCN un referent”. A continuació, Recasens ha volgut fer especial incís en que l'aposta per part del sector públic per la promoció de les TIC a Catalunya respon a la ferma convicció que aquestes tenen un impacte positiu a la societat. "Volem liderar la Tercera Revolució Industrial perquè entenem que ajudarà als nostres ciutadans”, ha assegurat Recasens, que ha aprofitat per assenyalar que el nombre d'empreses tecnològiques a Catalunya va créixer un 13,5% entre els anys 2013 i 2014. Tot i així, la Segona Tinent d'Alcalde ha destacat que el sector ha de millorar la comunicació universitat-empresa i perdre la por a crear clústers.

 

En relació al que suposa la disrupció tecnològica pel mercat laboral, Recasens ha remarcat que, per fomentar la digitalització i alhora mantenir estable l'ocupació, és necessària una millor formació. "L'objectiu de la formació ha de ser l'ocupació, i les empreses busquen persones amb una formació TIC”, ha assegurat Recasens, que seguidament ha recordat que "el sector TIC ha de fer més competitiu els sectors tradicionals ja arrelats i que són una gran font de riquesa”, fent menció a l'esforç fet per l'Ajuntament de Barcelona per a posicionar a Google la gran majoria de comerços de barri de la ciutat.

 

Un cop més, l'esmorzar s'ha celebrat a l'Auditori Cibernàrium del Barcelona Growth Centre, edifici al que Recasens s'ha referit com "la nova icona de la marca BCN”, un símbol de la clara voluntat, per part de l'administració pública, d'aconseguir que Barcelona sigui reconeguda mundialment no tan sols per la seva cultura, l'arquitectura i el turisme, sinó també pel seu talent, la innovació i el creixement econòmic.