Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Escape Fake, programa per ensenyar als joves a informar-se críticament

Escape Fake, programa per ensenyar als joves a informar-se críticament

Escrito por Agencias Externas el 15/02/2022 a las 17:03:16
1199

Fundació Banc Sabadell, Fundació Exit i Mobile Week, - un programa de Mobile World Capital Barcelona - posen en marxa al costat de Learn To Check com a partner educativa d’Escape Fake, un programa formatiu i d'innovació social sobre verificació digital dirigit a joves d'entre 16 i 21 anys en situació de vulnerabilitat.


Escape Fake neix amb l'objectiu d'empoderar a les noves generacions perquè siguin capaces d'informar-se de manera crítica i conscient, promoure l'alfabetització digital i capacitar als més joves perquè afrontin un futur sense fake news.


Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de proporcionar als joves les eines necessàries per a convertir-se en un vector de canvi i de transformació social. El programa llança reptes centrats en temàtiques que afecten la joventut, alineats amb els ODS de l’agenda 2030, i que es troben molt presents en les xarxes socials: nutrició i estils de vida saludables, sexualitat, canvi climàtic, tabac, alcohol i drogues: mentides que perjudiquen la salut; desinformació i comunicació intergeneracional; mentides virals en l'institut; mites sobre gènere i identitat, o bé  immigració i minories.


Els participants -organitzats en equips de tres i acompanyats per un educador i un voluntari de Banc Sabadell o de la Fundació Mobile World Capital Barcelona- hauran de desenvolupar una escape room temàtica basada en alguns dels reptes proposats, posant focus en la desinformació i verificació digital (Fake News).


El programa compta amb un comitè d'experts especialistes i amb una àmplia experiència professional en els diferents reptes proposats. Aquest comitè participarà en la definició de reptes i en la selecció de l'equip guanyador. Entre ells: Cristina Ribes (Fundació Gasol), Concepció Fuentes (Universitat de Girona), Alexandre López (UOC), Oriol Esculies (Projecte Home), Liliana Arroyo (ESADE), Miquel Àngel Prats (Blanquerna) i Fernando Suárez (Diputació Orense); Tatiana Guerrero (Ajuntament de Barcelona), Gonzalo Fanjul (Per Causa), Tomás Pastor (Newtral) i Aurora Mínguez, experta en periodisme.


L'equip finalista, seleccionat pel jurat, tindrà com a premi la possibilitat de fer realitat l’activitat del escape room contra la desinformació que hagin dissenyat durant el projecte. Per a això comptaran amb els serveis d'empreses de la seva localitat expertes en escape rooms i en ambientació d'espais (atrezzistas).


Per a més informació, visita