Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Els Premis DonaTIC encaren la recta final

Els Premis DonaTIC encaren la recta final

Escrito por Guillem Alsina el 11/09/2019 a las 11:22:26
864

Els Premis DonaTIC busquen reconèixer el paper que desenvolupen les dones en totes les vessants del món tecnològic, tant a nivell tècnic, com acadèmic o empresarial, en un món tradicionalment marcat pels clixés masculins. A més a més, també busquen oferir referents que puguin servir de model a les nenes i estimular-les a seguir carreres STEM (sigles en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).


Són organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat en el marc del pla Dona TIC i, per a l’edició d’enguany, encaren la recta final de presentació de projectes, que acaba el proper 16 de setembre.


De tota manera, l’organització recomana no esperar al darrer moment per presentar candidatura als guardons.


El lliurament dels guardons es produirà el 8 d’octubre, data que coincideix amb el Dia d’Ada Lovelace, considerada la primera programadora de la història en desenvolupar una sèrie d’algoritmes que havien de funcionar sobre la màquina analítica de Charles Babbage, considerat el primer disseny d’un ordinador de propòsit general que, tot i que no es va arribar a construir mai, va posar els fonaments per a què la informàtica tal i com la coneixem avui, s’envolés a cavall de les dècades dels anys 30 i 40 del segle passat.


En reconeixement a la tasca d’Ada Lovelace, el llenguatge de programació Ada porta el seu nom.


La cerimònia de lliurament del 8 d’octubre comptarà amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.


Els tràmits per a la inscripció es poden fer en línia, aportant la documentació demanada per a cadascuna de les categories en les quals consisteixen els guardons.


Per solucionar qualsevol dubte que pugui sorgir durant el procés, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha posat l’adreça de correu electrònic adreçasocietatdigital@gencat.cat a disposició dels interessats.