Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El MAC 2018 dedica especial atenció al món de la ràdio

El MAC 2018 dedica especial atenció al món de la ràdio

Escrito por Redacción TNI el 15/05/2018 a las 15:06:27
1018

El Mercat Audiovisual de Catalunya i l' Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) han sumat esforços per orientar una part de la programació del MAC 2018 vers el món de la ràdio. Aquesta col·laboració s'ha traduït en el programa Podcast IN/OUT. Nous territoris de l’àudio digital, centrat en el fenomen dels podcasts, un nou motor de creixement per a emissores i cadenes que pot contribuir a consolidar i ampliar les seves audiències digitals.

 

El programa es concentrarà durant la segona jornada del #MAC2018, el dijous 7 de juny, i estarà conformat per ponències, un pitching de podcasts i demostracions de productes i serveis. A més, comptarà amb convidats catalans, de la resta de l'Estat i també europeus. L'objectiu és que el marc del MAC pugui esdevenir un àmbit de trobada entre professionals d'aquest sector.

 

Les veus de la ràdio en català seran al MAC 

 

Podcast IN/OUT arrancarà dimecres 6 de juny a la tarda amb un preàmbul-presentació de la jornada del dia 7. Durant aquesta sessió es reuniran les veus més destacades del panorama radiofònic català per parlar sobre com afecten els nous formats i la seva distribuició en multiplataformes als programes en emissió tradicional. Donaran resposta a com afecta en el procés del disseny dels programes o quins canvis han hagut d’introduir en els processos de producció. 

 

L'endemà hi haurà 4 sessions més. El dia 7 arrencarà amb veus de la ràdio europea debatent sobre el podcast en general i es presentarà l’estudi dut a terme per l'European Broadcasting Union (EBU) sobre el consum de so en diferents formats i per diferents suports. A continuació, dues sessions posaran èmfasi als podcasts radiofònics i nadius, explicant els reptes i oportunitats de cada fórmula. Per una banda, hi seran representants dels broadcasters més importants de Catalunya i Espanya per explicar les diferents estratègies seguides per a fer front als nous reptes que els planteja l’àudio digital. Per l'laltra, veurem quins són aquests nous formats i qui hi ha darrera. Plataformes diverses, creadors i gestors, amb intentaran posar al dia el món de l’àudio multiplataforma.

 

Descoberta de nous talents 

 

Per acabar, els creadors de podcasts radiofònics tindran l’oportunitat de presentar els seus programes a la sessió Podcast Pitch, un espai de presentació i debat entre participants, experts i representants de plataformes, on els nous talents podran mostrar la seva feina i els gestors radiofònics i de plataforma trobar noves propostes.

 

Lounge Radio 2.0

 

Fira MAC continuarà sent un els epicentres de l'activitat on les empreses podran seguir presentant els seus productes i serveis, però es transformarà en el Lounge Radio 2.0, on també hi haurà espais de reunió i contactes pels professionals de la ràdio.

 

El programa Podcast IN/OUT està realitzat en col·laboració amb l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) i l'empresa de serveis Actuonda, dedicada a les activitats de suport a les companyies innovadores de comunicació i amb implantació internacional. La trobada a Granollers també s'insereix en el marc de Radio 2.0 Webinar Series, una iniciativa nascuda al 2010 i orientada al desenvolupament del sector de la ràdio 2.0 (des de la ràdio a la música en directe i el podcast), que reuneix professionals al voltant de presentacions, debats, tallers i el fet de compartir experiències.