Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El Govern vol fer aflorar el talent femení en l'àmbit tecnològic

El Govern vol fer aflorar el talent femení en l'àmbit tecnològic

Escrito por Agencias Externas el 16/07/2019 a las 16:57:11
929

Des d’avui i fins al 16 de setembre, totes aquelles dones que compleixen els requisits d’alguna de les set categories dels Premis Dona TIC 2019 poden presentar la seva candidatura. Queda oberta així la convocatòria 2019 d’aquests guardons que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.


Organitzats pel Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital, els Premis Dona TIC s’inscriuen dins el Pla Dona TIC, el pla estratègic que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector. Segons l'informe europeu ‘Women active in the ICT sector’, només el 30% de les persones ocupades en l’àmbit TIC, són dones. Aquest desequilibri es repeteix en la representació de dones en llocs d’alta direcció al sector digital, paradoxalment un dels més dinàmics i amb més bones perspectives de futur pel que fa a la creació d’ocupació de qualitat.


La d’aquest any és la 5ª edició dels Premis Dona TIC, que ja l’any passat van duplicar el nombre de candidatures presentades i que s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic.


El calendari dels Premis Dona TIC 2019


Les candidatures dels Premis Dona TIC 2019 poden ser proposades fins al 16 de setembre per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes set categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

 

 

  • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
  • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
  • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
  • Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents: també és divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.


Un cop finalitzat el termini de registre de les candidatures, aquestes seran avaluades per un jurat paritari format per representants d’empreses i institucions relacionades amb l’àmbit de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació.


Per primera vegada, el lliurament dels guardons dels Premis Dona TIC 2019 es farà coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, que aquest any se celebra el dimarts 8 d’octubre, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història. La gala tindrà lloc a la Sala Barts de Barcelona.


Per a més informació sobre les bases i la inscripció als Premis Dona TIC 2019, podeu consultar aquest enllaç.