Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El Digital Workplace ens permet optimitzar el temps

El Digital Workplace ens permet optimitzar el temps

Escrito por Redacción TNI el 06/12/2016 a las 17:24:25
1198

El passat dimarts 29 de novembre la Sala Barcelona de l’edifici MediaTIC va celebrar l’esmorzar “Digital Workplace: adaptar els perfils als nous ecosistemes professionals” dins la quarta edició del cicle d’esmorzars-networking. Organitzat pel CTecno, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa, l’acte va debatre sobre com l’empresa pot ser més productiva mitjançant el Digital Workplace.

 

Juanjo Martínez, Founder & CEO de Networkia Business Center i Vicepresident de ProWorkSpaces, Associació Nacional de Centres de Negocis, va ser l’encarregat de moderar la taula rodona. Martínez va destacar que el primer business center del país té 36 anys, i que gràcies a l’evolució tecnològica el Digital Workplace és més freqüent. “Avui en dia, en una oficina el 50% de les taules no estan ocupades, perquè el model de treball està canviant”, va afegir.

 

Des de la vessant d’empresa TIC, Josep Costa, IT Infraestructura Business Manager de RICOH, va argumentar que cal adoptar una cultura tecnològica per adaptar-se als canvis del mercat. “Hem de fer front a la competència digital, l’adopció tecnològica, l’estratègia de transformació, la retenció del talent i a la immediatesa”, va explicar. Costa va afegir que el Digital Workplace fa que l’usuari sigui més productiu gràcies a la major flexibilitat, agilitat, mobilitat i entorn de col·laboració. “La transformació digital millora el resultat empresarial i l’experiència de les persones”, va afirmar.

 

Per altra banda, Sergi de la Torre, CTO de Nexica Cloud, va explicar els reptes per consolidar el lloc de treball digital. La seguretat en el món empresarial és molt important, i per això cal oferir un accés securitzat sense impacte en la experiència d’usuari. “Ens hem de centrar en les aplicacions, fer-les multiplataforma i donar suport a les aplicacions de llegat mitjançant tecnologies que habilitin l’entrega a múltiples dispositius”, va afegir. De la Torre va explicar que per adreçar els reptes de l’experiència, ubiqüitat i seguretat calen eines com la virtualització d’escriptori, les aplicacions de cloud i modernització, i solucions de col·laboració. “El concepte de xarxa social i col·laboració és necessari que estigui també al món empresarial”, va argumentar.

 

Finalment, Manel Borràs, ICT Solution Sales a T-Systems, va recordar aspectes fonamentals de la transformació digital. Borràs va explicar que cal integrar les dades i els serveis al lloc de treball. “Fa dos anys que no tinc taula, el meu lloc de treball és una tablet i el meu telèfon mòbil”, va comentar. El lloc de treball digital està basat en el propòsit i nivell del servei, i per tant té en compte la ubicació, mobilitat, flexibilitat, seguretat i el pagament per ús. “Hem d’anar cap al user centric, model en què l’usuari decideix quins serveis necessita que aportint agilitat, qualitat i seguretat al negoci”, va explicar.  

 

Durant el torn de preguntes, els ponents van estar d’acord en què el Digital Workplace és una qüestió de cultura empresarial. Costa, al seu torn, va afegir que “el digital workplace ha de posar les eines per aconseguir els objectius de la manera que el treballador consideri”