Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. El BCN Drone Center de Moià

El BCN Drone Center de Moià

Escrito por Redacción TNI el 27/12/2016 a las 00:10:14
1438

La consellera de la Presidència, Neus Munté, acompanyada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró; pel director del programa ESA-BIC, Bruno Naulais; i pel fundador i director del BCN Drone Center, Jordi Santacana, ha presentat avui l’acord per convertir el centre de drons de Moià en la base operativa de proves de totes les empreses de drons incubades per l’Agència Espacial Europea.


 
Aquest acord és possible gràcies a l’impuls i col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Presidència i el Departament d’Empresa i Coneixement, la xarxa d’incubadores de l’Agència Espacial Europea (ESA-BIC) i el centre BCN Drone Center. 


 
El BCN Drone Center és un dels 10 centres de proves de drons de tipus civil de tot el món i s’ha consolidat, en els seus tres anys de funcionament, com un centre admirat i de prestigi dins del sector. Des de la seva obertura han fet ús d’aquesta nova infraestructura professionals de més de 60 països.


 
Aquest acord incorpora el BCN Drone Center com a base de proves reconeguda per l’Agència Espacial Europea, fet que situa aquest centre català com a referent en l’ecosistema d’innovació del sector dels drons a nivell europeu, beneficiant al teixit empresarial que s’ha desenvolupat a Catalunya durant els darrers anys, tant de fabricació i operació de drons com de disseny i desenvolupament de solucions Smart amb aplicació de tecnologia dron.


 
L’acord presentat forma part d’un dels objectius proposats pel Catalonia Smart Drones, una iniciativa impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, que vol potenciar la indústria catalana de les solucions smart amb drons. 


 
La consellera Munté ha destacat que "Catalunya ja és un hub tecnològic mundial generador de competitivitat i riquesa, i aquest és el potencial que hem d’aprofitar i potenciar per oferir serveis públics de qualitat, generar oportunitats professionals i personals per a la ciutadania, ser respectuosos amb actius imprescindibles com és el medi ambient i promoure una nova economia digital".


 

Munté ha destacat també que "a Catalunya comptem amb projectes i empreses excel.lents que actuen d'ambaixadores del nostre país arreu del món. Com a Govern això ens omple d'orgull i ens esperona en un moment tan important que vivim com a país a seguir treballant i endavant amb fermesa"