Actualizado el 01/05/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Dominis culturals i territorials es reuneixen amb registradors a Barcelona

Dominis culturals i territorials es reuneixen amb registradors a Barcelona

Escrito por Agencias Externas el 13/06/2023 a las 10:06:18
1021

Representants dels dominis lingüístics, culturals i territorials ibèrics han mantingut una reunió al llarg del dia per posar en comú els plans de futur, accions comercials per a aquest any i previsions d'evolució del mercat i de la xarxa.


Els quatre dominis participants són alhora membres del grup dels GeoTLDs, que congreguen els dominis geogràfics, lingüístics i culturals, i entre els quals hi ha .scot (Escòcia), .london (Londres) o .bzh (Bretanya ) entre altres i en què es duen a terme accions comunes de comunicació amb el públic o amb els òrgans de governança d’Internet, com per exemple ICANN.


Per part dels registradors, les empreses autoritzades per a la venda de dominis al públic, hi han assistit els més rellevants del mercat, fins a un total de trenta assistents.


Previsions de futur


La jornada s’ha obert amb una conversa entre Josep Maria Ganyet i Marc Argemí, moderada per Albert Cuesta, en què s’ha analitzat l'impacte de la intel·ligència artificial en la navegació a la xarxa i la seva influència al mercat dels dominis, així com la seva rellevància per a la seguretat i la identitat a Internet.


Josep Maria Ganyet és enginyer informàtic, empresari i professor universitari. Acaba de publicar el llibre La democràcia mor el núvol, que alerta sobre els perills de l'espionatge a la xarxa i l'amenaça que representa per a les llibertats individuals.


Marc Argemí és doctor en periodisme amb una tesi sobre la credibilitat dels rumors i les notícies i actualment dirigeix la seva pròpia agència de comunicació, Sibilare.


Per la seva banda, Albert Cuesta és periodista especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació i la comunicació. A més de les seves col·laboracions amb diversos mitjans de comunicació, també exerceix com a professor universitari, ha rebut diversos reconeixements per la tasca de divulgació. Actualment és el coordinador de l’Aliança per la presència digital del català.


Prioritats dels dominis


A la segona part de la sessió cadascun dels dominis ha exposat la situació actual en què es troba així com els plans per a la resta d'aquest any i el 2024.


Qüestions com la irrupció de la intel·ligència artificial, els canvis a la legislació europea i la protecció de les dades d'usuaris han estat alguns dels temes que s’han tractat. També s’ha parlat d’altres qüestions com la ciberseguretat, la tasca dels dominis per aconseguir una xarxa més segura o les noves possibilitats de certificació d'identitat en línia.


En l'aspecte més immediat, s’ha comentat la possibilitat de posar en marxa alguna acció conjunta, comercial o de marca.


La reunió ha finalitzat després d'un dinar de treball amb la intenció de reprendre les tasques comunes en properes ocasions.