Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Com despertar la motivació dels adolescents cap a les enginyeries tic?

Com despertar la motivació dels adolescents cap a les enginyeries tic?

Escrito por Redacción TNI el 21/04/2017 a las 12:46:48
1359

La II Jornada Itscool, “Generacions de futur per a les TIC, eines pels mestres” presentarà, el pròxim 26 d’abril al Palau Macaya,  les eines i recursos existents actualment que ajuden a despertar vocacions tecnològiques en els alumnes de Primària i Secundària.

 

Introduïts per Carles Martín, director de Tecnonews i president de l’Associació Educativa Itscool, la Jornada s’iniciarà amb les intervencions de Joan Francesc Córdoba de la Secretaria d’Universitats i del Dr. Martí Casadesús, director de l’AQU, amb les presentacions de les dades TIC com primera opció a la Universitat  i dels resultats de l’enquesta d’inserció professional, respectivament.

 

Seguirà una taula rodona, formada per Marta Muñoz, directora de RRHH de Nexica, Asunción Moreno, de la junta directiva de Telecos i Stephen Levèsque director del portal ticjob, que des de la perspectiva empresa, debatran la situació professional d’aquests enginyers i enginyeres TIC.  La taula estarà moderada per Ramon Grau, director de Sigma_AIE.

 

I per últim, les experiències  concretes d’empreses i d’escoles públiques i privades que treballen amb els alumnes les competències digitals per aprendre amb i de la tecnologia. Entre elles, iniciatives com la d’IECISA, Informàtica del Corte Inglés; mSchool, impulsada per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la GSMA;  l'Escola La Farigola del Clot i l'Institut Salvador Espriu de BCN, mostraran el treball conjunt i de continuïtat escola-institut a través de les eines TIC; o la introducció als joves en la programació i robòtica a partir de primer d’ESO de l’Institut Joaquim Rubió i Ors de Sant Boi de Llobregat. També es comptaran a dues iniciatives emmarcades en el projecte europeu Collaborative design for Smart Pupils, Eramus+, l’Institut Ernest Lluch de Barcelona, treballant amb els alumnes per convertir el barri en un “smart” barri o l’escola Virolai, que amb les tecnologies per l’aprentatge i el coneixement, TAC, apropen als alumne a les disciplines STEAM.

 

A la Jornada col·laboren L’Obra Social de La Caixa, Generalitat de Catalunya, Nexica, IECISA, AECOC, Everis, HP, Telapolis, Sigma_AIE, UPC Manresa, UOC, UPF, Tecnocampus, Escola Universitària Politècnica de Lleida, Enginyeria UAB , La Salle, Telecos, Tecnonews i SingularNet.

 

L’Associació Educativa Itscool, iniciativa públic-privada, amb el suport  de la Generalitat de Catalunya, escoles universitàries, universitats, col·legis professionals i la Federació d’associacions de Pares i Mares de Catalunya, i es dedica, des de l’any 2013, a promoure el coneixement i l’acostament als estudis dels àmbits de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació entre els alumnes de Primària i Secundària.

 

II Jornada ITScool, Generacions de Futur per a les TIC, eines pels mestres

 

Quan: Dimecres, 26 d’abril de 16 a 20h

On: Palau Macaya – Sala d’Actes ( Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona)

Més informació: www.itscool.cat

Els mitjans interessats en a cobrir aquest acte, al que s’acreditin abans de dimarts 25 al  vespre a l’adreça comunica@itscool.cat (indiqueu necessitats tècniques)