Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. City Protocol Society (CPS) arrenca en el marc de l'Smart City Expo

City Protocol Society (CPS) arrenca en el marc de l'Smart City Expo

Escrito por Redacción TNI el 18/11/2016 a las 19:05:58
1416

Oferir als municipis catalans, així com als agents de l’ecosistema smart i d’innovació de Catalunya, una plataforma de col·laboració publico-privada i una finestra de projecció i connexió internacional amb d’altres ciutats, regions, empreses i organitzacions d’arreu del món. Amb aquest objectiu neix el Capítol Català de la City Protocol Society (CPS), una iniciativa del Govern català emmarcada dins de l’estratègia SmartCAT que la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital va presentar el passat dia 16 en el marc de l’Smart City Expo World Congress, la fira més important del sector de les smart cities a escala internacional, que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona.

 

La City Protocol Society (CPS), que va ser inaugurada oficialment a Barcelona el 2012 en el marc de la segona edició de l’Smart City Expo World Congress, és una organització internacional sense ànim de lucre que aprofita el coneixement i l'experiència en les ciutats de tot el món per accelerar la transformació de la ciutat. Així, la CPS ofereix orientació acurada i oportunitats de col·laboració en la investigació i el desenvolupament de les ciutats, amb l’objectiu de fer protocols (City Protocols) que esdevinguin normes i estàndards. Internament la CPS s’organitza en Secretariat, Capítols (chapters) territorials i Grups de Treball que formen la City Protocol Task Force.

 

La creació d’un Capítol Català dins d’aquesta organització permetrà fomentar actuacions de dinamisme del coneixement, de projectes pilot i de referència en l’àmbit de les ciutats i regions intel·ligents mitjançant l’organització i execució de jornades, workshops, congressos, i actes de networking, amb l’objectiu d’establir espais de cooperació per a compartir coneixement, millorar la formació en TIC, potenciar la transferència tecnològica, posar en contacte oferta i demanda entre ciutats, empreses, universitats i ONGs, i augmentar la visibilitat internacional del sector TIC català.

 

Addicionalment, i gràcies a l’Acord signat entre la Generalitat de Catalunya i la CPS el febrer de 2016, les ciutats membres del capítol català podran esdevenir membres de ple dret de la CPS sense cap cost. Inicialment, la iniciativa està adreçada a tots els municipis que formen part de la Xarxa Catalonia SmartLab, així com a les localitats catalanes de més de 30.000 habitants, però resta totalment oberta a qualsevol altre municipi de Catalunya. Pel que fa al funcionament, es crearan grups de treball per facilitar la col·laboració i l’aprenentatge mutu entre les ciutats, les empreses i altres agents de l’ecosistema català.

 

La Generalitat, al capdavant de la iniciativa

 

El lideratge de la Generalitat en aquesta iniciativa s’articula a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, que va acollir la reunió del Consell de Direcció de la CPS l’endemà de la presentació del capítol català a l’SCEWC.

 

En aquesta reunió, a més d’aprovar-se la creació d’aquest Capítol Català liderat per la Generalitat, es va aprovar el nomenament del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern català, Jordi Puigneró, com a president del Consell de Direcció i vicepresident del CPS, i es van establir com a projectes prioritaris per al 2017 el llançament d’una plataforma de coneixement associada a la mobilitat i la definició d’una guia de bones pràctiques de processos de compra pública associada a les Smart cities. El consell de direcció de la CPS tornarà a Barcelona a principis de l’any vinent, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC).