Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

Cisco o el 'Revolució 4.0', entre els guanyadors dels Premis Graustic

Escrito por Agencias Externas el 01/10/2019 a las 16:14:11
678

L’Associació ONES Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (Graustic) va decidir atorgar els premis Graustic 2019 a les següents empreses i professionals:

 

  • Premi Graustic al Professional TIC: Dra. Ana Ripoll
  • Premi Graustic a l’Excel·lència Empresarial: CISCO
  • Premi Graustic a la Integració Social a través de les TIC: YASYT Robotics
  • Premi Graustic a la Innovació Digital: Estabanell Energia
  • Premi Graustic a la Comunicació i/o Divulgació TIC: ‘Revolució 4.0’, programa de TV3-El Terrat, dirigit i presentat per la periodista Xantal Llavina


En la categoria Professional TIC, el jurat va decidir atorgar el premi a la Doctora Ana Ripoll per la seva tasca en la consolidació i difusió de la disciplina de la bioinformàtica a Catalunya a través de l’associació que va crear l’any 2015 i que actualment presideix: Bioinformatics Barcelona (BIB).


A més de la seva activitat constant de difusió i divulgació, el comitè tècnic també posa en valor l’impuls de la Dra. Ripoll en l’ensenyament de la bioinformàtica a tots els nivells formatius superiors: formació professional, grau, postgraus i doctorat en Bioinformàtica.


El premi Graustic a l'Excel·lència Empresarial 2019 va estar per a Cisco en reconeixement a la seva contribució a l'expansió de les TIC a Catalunya, destacant l'obertura del Centre de Co-innovació de Cisco a Barcelona. Es tracta d'un espai d'innovació col·laborativa ideat per concebre, dissenyar i crear noves solucions tecnològiques per solucionar els principals reptes empresarials i socials, obert a la participació d'entitats, empreses, clients, desenvolupadors, startups i universitats.


L’empresa YASYT Robotics va guanyar el premi Graustic a la Integració Social a través de les TIC. D’entre tots els projectes de la firma, destinats a millorar la qualitat de vida de les persones gràcies a l’aportació robòtica socioassistencial i l’aplicació de sistemes d’intel·ligència artificial, destaca Helderly (Humananizing Elderly). Es tracta d’un projecte dirigit a millorar la qualitat de vida de la gent gran a residències geriàtriques i centres de dia gràcies al robot Pepper, capaç d’acompanyar, estimular els nivells cognitius, analitzar l’evolució i predir possibles canvis, entre altres.


El premi Graustic a la Innovació Digital va recaure en Estabanell Energia, empresa catalana que comercialitza energia elèctrica d’origen certificat 100% renovable. En concret, el guardó reconeix el projecte INVADE, un sistema d’emmagatzematge d’energia compartit amb altres usuaris que permet ser consumida quan es desitgi. El nou model de negoci pretén optimitzar les inversions en infraestructures elèctriques i fomentar la instal·lació de fonts de generació renovable.


Pel que fa al Premi Graustic a la Comunicació i/o Divulgació de les TIC, aquest va recaure al programa ‘Revolució 4.0’, dirigit i presentat per la periodista Xantal Llavina i emès per Televisió de Catalunya – El Terrat. El comitè tècnic destaca el format innovador de l’espai  que divulga d’una manera entretinguda el talent digital i emprenedor de Catalunya en diferents àmbits i permet la participació del públic a través dels mòbils.


El lliurament dels premis Graustic 2019 va tindre lloc durant el transcurs de laDiada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya que es va celebrar el dimecres 25 de setembre al CosmoCaixa (Barcelona) amb la participacipació entre d'altres del Rector de la UPF, Jaume Casals, el president de PIMEC, Josep González, la Directora general de Societa Digital, Joana Barbany, i el President de GrausTic.