Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Catalunya, capital mundial de la tecnologia 'blockchain' amb la 'Barcelona Blockchain Week'

Catalunya, capital mundial de la tecnologia 'blockchain' amb la 'Barcelona Blockchain Week'

Escrito por Redacción TNI el 16/10/2018 a las 22:17:29
1522

Des d’avui i fins al 19 d’octubre, Barcelona acollirà la primera edició de la ‘Barcelona Blockchain Week’, una iniciativa promoguda per diferents agents de l’ecosistema català de la ‘blockchain’ que concentra en cinc dies una gran oferta d’esdeveniments relacionats amb la cadena de blocs. L’objectiu és projectar Barcelona i Catalunya com a capital mundial de la ‘blockchain’ i promoure tant a escala local com internacional les oportunitats que ofereix aquesta tecnologia disruptiva.
 
 
La Generalitat, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, és un dels agents promotors de la Barcelona Blockchain Week, en el marc de l’aposta del Govern per posicionar Catalunya com a capdavantera en l’ús i el desenvolupament de la cadena de blocs com a eina de transformació digital.
 
 
Aquesta aposta va quedar evidenciada en l’Acord de Govern del passat 24 de juliol pel qual es va aprovar impulsar la implementació de la tecnologia 'blockchain' a l'activitat de l'Administració pública, promoure’n les potencialitats entre ciutadania i empreses i elaborar-ne el pla estratègic abans del 31 de desembre per començar a desenvolupar-lo l’any vinent.
 
 
La ‘Barcelona Blockchain Week’ es fa en paral·lel a la ‘Barcelona Industry Week’ i inclou els següents espais i esdeveniments:
 
 
  • Blockchain Solutions World: segona edició del congrés centrat en ‘blockchain’ organitzat per Fira de Barcelona i Becon en el marc la Barcelona Industry Week. La Generalitat hi participa amb un estand amb 6 empreses i la ponència principal del programa de conferències.
  • Blockchain and Retail Summit: organitzat per CryptoFranchise amb la col·laboració de la Generalitat, l’esdeveniment congregarà els principals negocis minoristes del sud d'Europa i experts en ‘blockchain’ que estan desenvolupant productes per ajudar-los a adoptar aquesta tecnologia sense esforç.
  • Inside Blockchain: Hola Blockchain organitza aquest esdeveniment en què es presentaran tres projectes que estan plantejant trencar esquemes utilitzant ‘blockchain’: Shasta, Cryptofranchise.io i Friendz.io.
  • Tokenmatch: Tokenmatch reuneix emprenedors i inversors per fer un ‘matching’ entre oferta de projectes i demanda de capital per finançar-los.
  • Taller de regulació: Blockchain Catalunya proposa aquest taller on es tractaran i debatran dos documents de recent aparició sobre ‘blockchain’ i les ICO del Parlament Britànic i de la CNMV.
  • Blockchain Catalonia Tour: la Generalitat organitza aquesta ruta per les fires IoT Solutions World Congress i Blockchain Solutions World perquè empreses usuàries, organitzacions que busquen noves oportunitats de negoci, professionals de la ‘blockchain’ i representants d’administracions públiques coneguin les solucions basades en ‘blockchain’ i IoT que han desenvolupat empreses catalanes.
  • Blockchain Solutions World Afterwork: un cop finalitzada la fira Blockchain Solutions World, el networkingcontinuarà en un ambient més distès a l’Hotel Iberostar del Passeig de Gràcia.
  • Blockchain, quina revolució? Dinar col·loqui organitzat per l’associació 22@Network per parlar de les oportunitats que planteja la ‘blockchain’ a nivell econòmic i social, i dels riscos i els límits de la seva aplicació.