Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Barcelona Games World per primer cop la capital catalana

Barcelona Games World per primer cop la capital catalana

Escrito por Redacción TNI el 12/10/2016 a las 14:52:47
2298

La Generalitat de Catalunya és present al saló de la indústria del videojoc, Barcelona Games World, que ha obert avui les seves portes i que, per primer cop, s’ubica a la capital catalana. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han presidit aquest migdia la inauguració del saló, que se celebra a Fira Barcelona del 6 al 9 d’octubre.

 

Aquesta primera edició, ha comptat com a convidats especials amb dos dels més prestigiosos creadors de videojocs del Japó: Hatsuhiro Harada, creador de la mítica nissaga Tekken, i Hajime Tabata, autor de Final Fantasy, han estat distingits amb un reconeixement honorífic a la seva trajectòria que han lliurat el conseller i l’alcaldessa.

 

En la visita inaugural, el conseller Baiget i l’alcaldessa Colau han visitat els expositors de XBOX, Nintendo, o PlayStation, principals marques a nivell mundial. El conseller també s’ha apropat a l’estand de la Generalitat a la fira, on hi són presents 18 empreses catalanes del sector del videojoc, com Altered Matter, Blowing Minds, Chioroplast Games, Dabadu Games, Divertap, Dolores Entertainment, Geomotion Games, GKT Studios, Impressive Entertainment, o Kaneda Games, entre d’altres.

 

La capital catalana acull per primera vegada aquest saló, organitzat per l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira Barcelona, i que des de feia vàries edicions se celebrava a la capital espanyola. El certamen s’adreça a aficionats i també a professionals, que compten amb espai de Social networking, i un programa d’activitats, amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i internacionalització de la indústria del videojoc. El Barcelona Games World compta amb 155 expositors, una seixantena d’empreses desenvolupadores, més de 1.000 terminals, tres espais de competició professional i un escenari a l’aire lliure.

 

Barcelona, capital del gaming

 

Barcelona ha esdevingut en la gran incubadora dels desenvolupadors de videojocs per a dispositius. Actualment, Barcelona és la seu del 24,5% de las companyies de la indústria del videojoc de tot l’estat, per darrera de Madrid, on s’ubiquen el 25%. Així mateix, la capital catalana, acull un important ecosistema empresarial de desenvolupadors de videojocs per a dispositius mòbil.  En els darrers anys s’han instal·lat a la capital catalana gegants  del sector dels videojocs, com King o Ubisoft i, sobretot, petits desenvolupadors independents com Omnidrone, Social Point, Akamon o Digital Legends que des de Barcelona, llancen jocs per mòbils d’èxit internacional com Candy Crush, Monster Legend o Afterpulse entre d’altres.