Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Àstrid Desset serà la nova directora de l'AOC

Àstrid Desset serà la nova directora de l'AOC

Escrito por Redacción TNI el 20/07/2021 a las 00:06:55
969

Àstrid Desset serà la nova directora gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Així ho ha comunicat avui el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró com a titular del Departament de Polítiques Digitals i president del Consorci. El nomenament es farà efectiu la tercera setmana de juliol.

 

Àstrid Desset és alcaldessa d’Anglès (la Selva) des del 2015. És graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat Oberta de Catalunya; Postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local per la Universitat de Girona, i actualment està cursant un Màster en Innovació i transformació Digital per la UOC.

 

Ha desenvolupat la seva carrera professional com a tècnica en sistemes d'informació, treballant inicialment per compte propi i, des del 2010, a l’administració publica, implementant sistemes d’anàlisi de dades per a la presa de decisions, programari de gestió i de tramitació en línia, i eines digitals col·laboratives.

 

També ha estat presidenta del Consorci del Ter, vicepresidenta de Projecció Exterior i Institucional de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, i consellera de l'àrea d'organització interna, àmbit Informàtica, del Consell Comarcal de la Selva.

 

Desset substituirà Marga Bonmatí en el càrrec. El Consorci AOC té com a missió impulsar la transformació digital de les administracions locals catalanes. Els seus objectius principals són promoure la interoperabilitat entre administracions públiques; crear i prestar serveis comuns d’administració electrònica; reutilitzar les aplicacions i els serveis d’administració electrònica que es desenvolupin, i garantir i acreditar la identitat de la ciutadania i el personal del sector públic en els tràmits i comunicacions electròniques.

 

El Consorci AOC l’integren l’Administració de la Generalitat i els governs locals representats per Localret i té l’origen en el Pacte per a la promoció i el desenvolupament de la Societat de la Informació a les administracions públiques catalanes, signat al Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2001.