Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Arrenca Mobile Week Barcelona amb una experiència immersiva

Arrenca Mobile Week Barcelona amb una experiència immersiva

Escrito por Agencias Externas el 19/04/2022 a las 17:20:24
654

La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, inaugura la seva sisena edició al Centre d’Arts Digitals IDEAL, on tecnologia i humanisme interactuen amb una experiència immersiva. L’acte ha culminat amb una conversa inaugural, moderada per la responsable de Mobile Week de Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, que compte amb la participació de la filòsofa, autora i periodista Elizabeth Duval i a l'emprenedora, dissenyadora digital humanista i fundadora de La Nave Nodriza, Isabel Inés Casasnovas , que han debatut sobre l’humanisme tecnològic. L’acte ha incorporat les pantalles immersives de l’espai a les sessions per a reflexionar sobre el valor de la tecnologia en la cultura i les noves experiències que com a ciutadans podem viure a través d'ella.


Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona ha destacat “ara és moment d’unir forces i fomentar la cooperació, cal seguir esforçant-se per educar a líders i professionals amb una visió més humanista de les activitats que despleguen, inculcant una cultura empresarial capaç de situar a les persones al centre d’aquesta revolució tecnològica i impulsant valors com coneixement, confiança, transparència”. Grau ha posat de relleu “el gran llegat” i l’exemple que suposa la Mobile Week Barcelona a l’hora de connectar tecnologia i ciutadania, remarcant que aquest 2022 és “l’edició més col·laborativa i participativa de la iniciativa: la meitat de les activitats programades les ofereixen entitats i institucions públiques i privades de la ciutat  que van presentar les seves propostes d’activitats en una convocatòria oberta per tal de formar part d’aquesta gran iniciativa”. El CEO de Mobile World Capital també ha fet un apunt sobre una altra de les novetats d’aquest any, com és el PiMEs Day, “tota una jornada dedicada a aportar eines i nous coneixements a professionals autònoms i PiMEs per poder avançar en la transformació digital dels seus negocis i serveis”.


Per la seva part, Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia de l’ajuntament de Barcelona ha afirmat “Mobile Week, un any més, ens convida a reflexionar i a actuar per tal de posar els avenços tecnològics al servei de les persones. A Barcelona ho tenim molt clar: no podrem construir una autèntica ciutat digital si no funciona igual per a tothom. I això vol dir, sobretot, acabar amb les bretxes digitals i promoure la inclusió de tota la ciutadania”.


La tecnologia del futur, diversa, inclusiva i interseccional


L'esdeveniment d'inauguració de Mobile Week Barcelona ha protagonitzat una conversa per reflexionar sobre un món on la tecnologia i la digitalització conflueixen. La sessió ha estat moderada per la responsable de Mobile Week de Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, i ha comptat amb les reflexions de la filòsofa, autora i periodista Elizabeth Duval i a l'emprenedora, dissenyadora digital humanista i fundadora de La Nave Nodriza, Isabel Inés Casasnovas.


Les expertes han debatut sobre el paper de la tecnologia en el dia a dia, com modula i com condiciona la societat, guiat per la immediatesa digital de l’actualitat. Ambdues han fet menció sobre els grans reptes que genera la digitalització, posant el focus en la necessitat de reconduir aquesta disrupció posant el focus en les persones des d’una perspectiva feminista, inclusiva, sostenible, però sobretot humanista. Una tendència a l'alça que no passa desapercebuda i comença a tenir una creixent majoria que busca anar més enllà i comença a ser conscient que ha de protegir els seus drets digitals o tenir en compte alguns dels impactes generats en la societat per tecnologies emergents.


Així, Duval i Casasnovas han coincidit que per aconseguir un futur digital amb una perspectiva humanista cal afrontar les diferents bretxes digitals i la seva interseccionalitat, ja que aquestes aboquen a una exclusió de col·lectius o segments de la població no només en l’àmbit digital que no ens deixen parlar de la tecnologia com a fenomen inclusiu.


En finalitzar les expertes han conclòs que estem en un punt d’inflexió,  una gran oportunitat per a canviar el relat i construir una digitalització responsable, capaç de dissenyar societats més justes i inclusives, fomentant l'ús responsable i impulsant la innovació marcada per principis ètics que facilitin el desenvolupament tecnològic sense comprometre l’evolució de la societat.


Més de 60 activitats gratuïtes i per a totes les edats


Mobile Week Barcelona arrenca avui amb un programa dissenyat de forma col·laborativa amb les entitats barcelonines i posant el focus en la digitalització de les PiMEs. Durant una setmana es duran a terme més de 60 activitats en 40 espais diferents distribuïts per tota la ciutat per connectar les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals i ètiques dels ciutadans, a través de diferents activitats participatives, gratuïtes i per a tota la ciutadania.


Amb el lema "On la tecnologia i la societat connecten", aquesta sisena edició vol que els ciutadans i ciutadanes siguin els protagonistes de l'esdeveniment i es creïn espais que els interpel·lin per fer-los partícips sobre desinformació, videojocs, drets digitals, metavers, digitalització per PiMEs o música i que puguin ser realment al centre de la transformació digital per adquirir un sentit més crític de l'impacte de la tecnologia a la mateixa societat.


Mobile Week Barcelona és una iniciativa de Mobile World Capital, impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat i amb el suport de CaixaBank i Damm.


El programa d’activitats complet es pot consultar a https://mweek.com/es/barcelona i a les xarxes socials: Twitter: @mWeek_MWC Instagram: @mweek_mwc