Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Aquests són els guanyadors dels Premis Graustic 2020

Aquests són els guanyadors dels Premis Graustic 2020

Escrito por Agencias Externas el 20/04/2021 a las 18:53:16
1035

L’Associació ONES Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (en endavant Graustic) ha decidit atorgar els premis Graustic 2020 a les següents empreses i professionals:

 

 

  • Premi Graustic a les joves emprenedores i emprenedors: The Blue Box Biomedical Solutions.
  • Premi Graustic a la Integració Social a través de les TIC: Fundació Pere Tarrés
  • Premi Graustic a la Innovació Digital: 5G BARCELONA
  • Premi Graustic a la Sostenibilitat mitjançant les TIC: Estabanell y Pahisa Energía
  • Premi Graustic a la TIC Woman a la Sostenibilitat: Esther Izquierdo Martínez


Totes les candidatures presentades tenien un alt nivell i al jurat li ha estat molt difícil decidir els guanyadors d’aquesta edició. Enguany, la xifra de candidatures presentades ha doblat amb escreix les de la passada edició”, ha explicat Dani Pujol, president de Graustic.


Tecnologia per a una vida més sostenible i saludable


La segona part de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya s’ha celebrat durant els dies 14 i 15 d’abril en format digital, obert i gratuït per a tothom. Sota el títol “Tecnologia per a una vida més sostenible i saludable”, la jornada s’ha centrat en el protagonisme que ha pres la tecnologia durant la pandèmia mundial.


Duran la sessió del 14 d’abril s’han celebrat 4 taules rodones amb ponents de primer nivell per reflexionar sobre equilibri territorial, ciutats sostenibles, producció i consum responsable  i drets i deures digitals.


Entre les principals conclusions de la jornada han destacat: la necessitat de tancar escletxes digitals com la relacionada amb l’àmbit socioeconòmic i generacional; la importància de trobar aplicacions de la tecnologia en diferents verticals que traccionin el desplegament a tot el territori; com la tecnologia pot ser una aliada per construir ciutats sostenibles i compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic; la urgència de situar la sostenibilitat com a eix vertebrador de l’economia i la transparència i la ètica com a eixos clau per dissenyar algoritmes d’intel·ligència artificial per entendre els biaixos i veure com poden ser més igualitaris i justos per tothom.


En aquesta línia, el president de GRAUSTIC ha assegurat que el sector TIC ha de ser el que ajudi a dinamitzar les empreses i ha destacat la importància de generar vocacions TIC i STEM des de les primeres etapes de l’educació per tenir professionals qualificats.


La jornada del dia 15, presentada per la periodista i doctora en comunicació Sílvia Cóppulo, ha comptat amb la participació de la Directora General de Telecomunicacions i Ordenació dels Serveis de Comunicació Audiovisual del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, Maite Arcos; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; el Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M.Garrell.