Actualizado el 10/12/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Ambulància connectada dins l'Estratègia 5G de Catalunya

Ambulància connectada dins l'Estratègia 5G de Catalunya

Escrito por Redacción TNI el 24/02/2019 a las 15:04:33
904

La catorzena edició del MWC, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer al recinte de Fira de Barcelona-Gran Via, esdevindrà la plataforma de projecció internacional de Catalunya com a hub tecnològic i capital mundial del 5G, a l’avantguarda de les tecnologies digitals del futur.

 

La connectivitat intel·ligent, i més concretament la tecnologia 5G, serà una de les protagonistes indiscutibles d’aquesta edició del MWC. En aquest sentit, el Govern vol presentar-hi l’Estratègia 5G de Catalunya, i per primera vegada, hi farà la presentació d’un pilot en un entorn real amb tecnologia 5G: L’ambulància connectada 5G del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM).

 

L’ambulància connectada 5G, dotada d’eines de comunicació avançades amb les quals podrà rebre suport mèdic en remot i en temps real des de qualsevol punt del territori sobre una xarxa de telefonia de cinquena generació, és un exemple que el 5G és molt més que una nova generació de telefonia mòbil: és un motor de progrés econòmic i social que impactarà de manera directa en àmbits tan sensibles com la salut. És també una demostració que Catalunya pot esdevenir pol tecnològic mundial en aquesta tecnologia.

 

El pilot de l’ambulància connectada 5G es presentarà oficialment a l’estand Catalonia de la Generalitat de Catalunya al MWC durant el congrés. El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà l’acte, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i de la consellera de Salut, Alba Vergés.

 

La presentació inclourà una demostració on es donaran a conèixer les prestacions de l’ambulància, les característiques tècniques del projecte i els beneficis que aporta la connectivitat 5G.

 

El pilot d’ambulància connectada és un projecte liderat per la Generalitat de Catalunya i el SEM, desenvolupat sota el paraigües del consorci publicoprivat 5GBarcelona integrat pel Govern de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya amb la voluntat de convertir Barcelona en un hub digital de 5G.

 

La presentació amb tecnologia 5G durant el #MWC19 serà possibles gràcies a l’aliança dels següents actors: Vodafone –que aporta tot el seu coneixement en la tecnologia, una estació base 5G i tots els dispositius precomercials necessaris per dotar aquesta infraestructura de serveis de connectivitat 5G–, IECISA, la Fundació i2CAT (en col·laboració amb el CTTC i la UPC), Juniper Networks i Hispasat.

 

Impuls a l’ecosistema TIC català

 

Aquest any, a més, el Govern vol fer extensiu a tot el teixit productiu del país el seu suport i reconeixement al sector TIC català com a motor d’ocupació i creixement econòmic i tractor de la Catalunya digital. Per aquest motiu, coincidint amb el MWC, el Govern oferirà una recepció al Palau de la Generalitatper a les empreses catalanes del sector TIC i altres agents del teixit econòmic i empresarial del país.

 

Internet Segura, present al YoMo

 

Una altra de les prioritats del Govern en matèria digital, promoure la cultura de ciberseguretat entre la ciutadania i especialment entre els i les joves, també estarà present al Youth Mobile Festival (YoMo), que aquest any se celebrarà del 26 de febrer al 2 de març a La Farga de l’Hospitalet, amb una assistència prevista de 22.000 escolars d’entre 10 i 16 anys. La participació del Govern es farà a través del programa Internet Segura, que comptarà amb un estand de 6m2 on els joves assistents al YoMo podran participar en un videojoc interactiu anomenat ‘Ciberaventura a la ciutat’ que posa a prova els seus coneixements sobre ciberseguretat amb l’objectiu final de conscienciar-los dels possibles riscos i conseqüències de les seves accions a Internet. El videojoc també pretén acostar a aquest públic les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), ja que cadascun dels seus protagonistes està associat a un d’aquests àmbits.