Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. a Diputació i CISCO aposten per potenciar la demarcació de Barcelona com a referent internacional en Smart Cities

a Diputació i CISCO aposten per potenciar la demarcació de Barcelona com a referent internacional en Smart Cities

Escrito por Redacción TNI el 18/04/2017 a las 15:42:36
1991

Mercè Conesa ha posat en relleu el conveni assolit amb l’empresa CISCO assegurant que «és important aplicar la tecnologia també als projectes de caire social, ja que és fonamental abordar tecnològicament la gestió de les ciutats per millorar-ne l’eficiència». Per la seva part, José Manuel Petisco s’ha mostrat molt satisfet d’ampliar la seva col·laboració amb la Diputació posant la tecnologia de Cisco al servei dels ciutadans.
El conveni permetrà a la Diputació de Barcelona impulsar projectes en l’àmbit dels serveis socials, amb una línia de treball que té per objectiu atendre millor a la ciutadania a través de solucions tecnològiques, amb una actuació inicial a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.
Amb aquest objectiu, s’impulsarà un laboratori social amb una sèrie d’iniciatives d’enfocament innovador i que alhora donarà resposta a les necessitats expressades, en aquest cas, pels serveis tècnics de l’Ajuntament de l’Hospitalet.
D’altra banda, també s’impulsarà un laboratori cultural per abordar els projectes que sorgeixin dels serveis que ofereix la pròpia Diputació de Barcelona, com una monitorització de les visites guiades als Museus de Sitges.
Com a empresa líder en el sector de les Telecomunicacions, CISCO té una àmplia experiència en la creació de xarxes de nova generació, facilitant així la connexió d’objectes i sensors –en molts casos integrats al mobiliari urbà- a Internet. La col·laboració també permetrà potenciar les plataformes de relació entre els ciutadans i l’Administració, a més d’impulsar el desenvolupament d’start-ups relacionades amb la innovació urbana.
Ús de Sentilo
L’acord assolit amb CISCO preveu l’ús de la plataforma Sentilo com a instrument de recollida, processament i distribució de les dades originades per les actuacions que es realitzin. Aquesta plataforma multi-ciutat a escala regional és pionera i un referent mundial, tal com ho avalen organitzacions internacionals com ara la City Protocol Society.
La plataforma, desenvolupada en codi obert, és capaç de rebre, emmagatzemar i distribuir a temps real dades procedents de diferents fonts. Aquest instrument ja està a disposició de tots els municipis de la demarcació, que poden integrar-hi dades de serveis municipals (mobilitat, gestió energètica, reg, participació, assistència sanitària, ...).