Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. Més de 400 assistents al BxCat, la fira catalana de blockchain a Girona

Més de 400 assistents al BxCat, la fira catalana de blockchain a Girona

Escrito por Redacción TNI el 23/05/2023 a las 14:15:18
936

La tercera edició del BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos organitzada pel CBCat, de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va reunir ahir unes 450 persones d’arreu del territori a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.

 

Al llarg del dia, els participants es van poder escoltar una trentena de ponències i taules rodones de diversos temes, entre els quals l’aplicació de la blockchain en la sostenibilitat, la ciberseguretat, els NFTs com a eina de creació de comunitats, o la creativitat en els metaversos. Entre els ponents destaquen Jordi Baylina, líder tècnic de l’empresa Polygon, Montse Guàrdia, presidenta del Consell Social de la UPC, o Sergi Sagàs, director d’innovació d’Hyperreal. També van participar vint-i-cinc empreses del sector que exposaven els seus productes i serveis, com VottunFundació Nord, Byppay Blue Room Innovation.

 

La fira, que va coincidir amb el reconegut festival “Temps de Flors” de Girona, ha estat tot un èxit, segons els organitzadors: “La tecnologia blockchain pot donar solució a molts dels reptes del nostre present, cal que la societat i el teixit empresarial la conegui, per tal que vulgui adoptar-la,” ha dit Albert d’Anta, responsable del CBCat. “Aquest és l’objectiu del BxCat, i any rere any anem avançant en la nostra tasca gràcies a la consolidació de l’esdeveniment, que ja s’ha convertit en un referent del sector”.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va manifestar la satisfacció que suposa que aquesta fira es consolidi a la ciutat: “Des de l’Ajuntament de Girona, estem orgullosos de poder comptar amb la seu del CBCat al nostre territori, una aposta que vam fer ara fa uns tres anys. Com queda clar escoltant les ponències d’avui, ens trobem en plena revolució digital, i la tecnologia blockchain, i no estem disposats a quedar-nos enrere.”

 

L’esdeveniment té l’objectiu de difondre la blockchain, les tecnologies descentralitzades i els metaversos a la societat catalana i el seu teixit empresarial, per tal de promoure’n l’adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador. Es tracta d’un esdeveniment pensat per acollir professionals i empreses sense coneixement d’aquesta tecnologia, amb ponències i taules rodones protagonitzades per experts, però que tenen la missió de fer el contingut accessible per al públic no tecnòleg.

 

“El primer gran repte de la tecnologia blockchain és que la gent entengui per a què serveix. Des de Polítiques Digitals treballem per materialitzar els seus casos d’ús en projectes que impactin a Catalunya,” va explicar Gina Tost, secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. “No només amb el CBCat, sinó també ara fa un temps amb la DCA, la Digital Catalonia Alliance, una iniciativa que agrupa els principals sectors tecnològics emergents del territori, com intel·ligència artificial, NewSpace o IoT”.

 

“Des de grans empreses fins a startups, així com entitats i institucions públiques, tothom té un paper en tecnologies com la blockchain o els metaversos,” va dir Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. “Aquestes tecnologies poden dotar de seguretat i transparència els negocis. És per això que des de la Cambra apostem pel CBCat, que en promou l’adopció al nostre territori”.

 

Per la seva banda, Jordi Xargay, diputat responsable de les àrees de Xarxa Viària i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, va realitzar la cloenda de l’acte i va assenyalar que “el BxCat és un esdeveniment referent al nostre país, que ajuda a donar a conèixer i a difondre aquesta tecnologia d’avantguarda, i que situa la ciutat de Girona com a una regió pionera en noves tecnologies”.

 

El CBCat va culminar la jornada anunciant que a partir d’avui es pot accedir a través del seu web a unes càpsules de formació gratuïtes, impartides per experts, que tenen l’objectiu de ser una introducció per als interessats i les interessades en la tecnologia blockchain. L’organització també ha assegurat que el BxCat tornarà l’any vinent, en la seva quarta edició.