Actualizado el 11/01/2022

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. La Nit el Cercle

La Nit el Cercle

Escrito por Redacción TNI el 19/07/2016 a las 10:20:17
1413

La comissió del Cercle per al Coneixement de la Societat Econòmica d’AMICS DEL PAÍS, va celebrar la sisena edició de la Nit del Cercle, l’acte de lliurament dels premis Nit del Cercle. Enguany, la multinacional FICOSA i la consultora AIS van recollir el premi en reconeixement d’una trajectòria empresarial basada en la gestió del talent, la innovació i l’aposta clara per la internacionalització. El vicepresident del Cercle per al Coneixement, el Sr. Josep Maria Vilà, va afirmar que les dues empreses són un clar exemple del teixit industrial de Catalunya, que és generador de valor afegit a través de l’esforç, la tenacitat i l’emprenedoria i autèntic motor de desenvolupament econòmic i social.

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, l’Hble. Sr. Jordi Baiget, va ser l’encarregat de lliurar els premis i va afirmar que la transferència de coneixement i la innovació són dos elements indispensables que fan avançar el país cap a posicions capdavanteres en competitivitat i economia del coneixement.

 

FICOSA és un grup multinacional dedicat a la recerca, el desenvolupament, la producció i la comercialització de sistemes i components per a automòbils, vehicles comercials i vehicles industrials. Es va fundar el 1949 amb un petit taller dedicat a la fabricació de cables mecànics per al mercat de recanvis i actualment és proveïdor oficial i soci tecnològic de la majoria dels fabricants de vehicles a tot el món amb el 90% de la facturació que prové de l’exterior i amb centres de producció a 19 països. L’any 2015 va facturar 1.100 milions d’euros i va destinar un 4% de les vendes en R+D. Per a Josep Maria Pujol, la perseverança, l’exigència, la visió estratègica i la innovació són les claus de l’èxit empresarial.

 
AIS és una empresa de consultoria estratègica, financera i tecnològica que es va fundar el 1987. La seva especialitat és la de sistemes de suport de presa de decisions basats en la modelització estratègica i matemàtica. Una de les principals línies de negoci és la gestió del risc de crèdit per al sector financer, incloent el càlcul i l’anàlisi d’indicadors econòmics i sociodemogràfics. L’any 2015, la consultora va facturar gairebé 5 milions d’euros, un creixement del 25% respecte l’any anterior, amb clients a més de 20 països, significant el mercat internacional el 60% dels ingressos. Per a Ramon Trias, president d’AIS, els factors imprescindibles de la trajectòria d'AIS són la flexibilitat i la capacitat d'adaptació, la innovació, la internacionalització i una molt bona gestió dels RRHH.