Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. iFest Challenge Competition 2024

iFest Challenge Competition 2024

Escrito por Redacción TNI el 19/03/2024 a las 19:39:30
807

Ja ha arribat el moment de participar a l'iFest Challenge Competition del 2024, la competició basada en reptes de la Generalitat de Catalunya que té l’objectiu de promoure el talent més jove i fomentar la creació de solucions disruptives als reptes de la societat. Més de 750 joves i docents han seguit el Bootcamp per preparar els seus projectes i inscriure’s a la competició.


Els participants (anomenats players) són estudiants que es divideixen en dues categories en funció de la seva edat: la categoria júnior, per a joves des de 3r d’ESO i fins als 17 anys, entre els quals també hi ha alumnes de Batxillerat i Formació Professional; i la categoria sènior, per a estudiants de diferents etapes formatives i/o emprenedors d’entre 18 i 30 anys. Cada equip ha d’estar integrat per dos o tres participants que han de resoldre diferents reptes reals plantejats per empreses que, a través de la tecnologia, volen tenir impacte en la societat.

 

Com funciona l’iFest Challenge Competition?

 

  1. Inscripció i Presentació de Solucions: Els participants s’han d’inscriure a la competició a través del tràmit, escollir entre un dels reptes i presentar les seves solucions als reptes proposats.
     
  2. Semifinals i Gran Final: Els seleccionats passaran per les semifinals i tindran l’oportunitat de presentar les seves solucions en un Demo Day en línia. El millor equip de cada repte i categoria passarà a la Gran Final, en la qual presentarà a través d’un pitch la seva idea davant un jurat expert
     
  3. Premis: Els guanyadors rebran una estada de preacceleració a Barcelona (Júnior) i a Portugal (Sènior), a més d’altres sorpreses.

 

Reptes iFest

Els joves participants hauran de desenvolupar solucions per resoldre reptes plantejats per diferents organitzacions. Les que repeteixen la seva col·laboració amb l’iFest són: la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Mobile World Capital, l’Hospital Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu i el Sónar. Per part de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural torna a proposar un repte propi. Tanmateix, se sumen, com a novetats, Unilever (Frigo) i Transports Metropolitans de Barcelona.


El darrer dia per presentar-se a la iFest Challenge Competition serà el 21 de març a les 15:00h. En el moment d’emplenar el formulari, és important tenir en compte els requisits que es recullen a les Bases dels Premis.


L’iFest és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya liderada pels departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura, Educació i Recerca i Universitats.