Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. Ha muerto de forma repentina Vicenç Badenes

Ha muerto de forma repentina Vicenç Badenes

Escrito por Redacción TNI el 27/07/2011 a las 17:54:55
953

Fuente: lamalla.cat i la Xarxa Audiovisual Local (XAL)

Vicenç Badenes, director del Citilab, centre dedicat a la difusió i recerca en noves tecnologies de la ciutat de Cornellà de Llobregat, ha mort de manera sobtada aquest dimarts, segons ha confirmat la mateixa institució que ell dirigia. Nascut el 1957 a Cornellà, Badenes era periodista de professió. Va ser regidor de Cornellà durant 18 anys pel Partit dels Socialistes de Catalunya i es va fer càrrec de les regidories d'Educació, Cultura, Societat del Coneixement i Relacions Ciutadanes.

Impulsor de la democratització de les noves tecnologies com a eina de desenvolupament social, el 1997 va començar a gestar amb un grup de gent la idea d'obrir un centre a Cornellà que apliqués aquesta idea. Un cop trobat l'espai, una fàbrica tèxtil del s.XIX convertida avui en una fàbrica de coneixement del segle XXI, Citilab esdevenia una realitat. El 2007 veia la llum l'actual Citilab, una realitat que és fruit de la dedicació i l'esforç personal de Vicenç Badenes.

Actualment, Badenes compaginava la tasca del Citilab amb la presidència de Cornellà Solidari, una organització no governamental que ha treballat en projectes de desenvolupament a països del tercer món.