Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. El laboratori The Thinx 5G Barcelona incorpora Fira de Barcelona

El laboratori The Thinx 5G Barcelona incorpora Fira de Barcelona

Escrito por Redacción TNI el 19/07/2022 a las 11:13:40
585

La nova seu de The Thinx 5G Barcelona, que trasllada les seves instal·lacions a un espai nou i millorat a l'edifici de Telefónica, seu corporativa de la companyia a la ciutat, s'ha inaugurat avui. L'acte de presentació ha reunit representants de les entitats involucrades en aquesta iniciativa: Telefònica, Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, IOT Solutions World Congress – Fira de Barcelona, Fundació i2CAT i Cambra de Comerç de Lleida.

 

Coincidint amb l'estrena de la nova seu, The Thinx 5G Barcelona suma a Fira de Barcelona com a soci prioritari, que s'uneix a Telefònica, MWCapital, i i2CAT, impulsors d´aquesta iniciativa, creada en el marc de l´aliança 5G Barcelona. Amb aquesta incorporació, les startups que facin servir les seves instal·lacions, també tindran accés a una àmplia xarxa d'empreses i professionals que participen cada any a l'IOT Solutions World Congress, l'esdeveniment internacional sobre la transformació digital de la indústria mitjançant l'IoT, la intel·ligència artificial (IA) o el blockchain, entre altres tecnologies disruptives, que cada any organitza Fira de Barcelona.

 

The Thinx 5G Barcelona és un laboratori obert perquè clients, socis i institucions puguin simular el funcionament en condicions reals de qualsevol projecte en l'àmbit de l’Internet de les Coses (IoT), abans de la seva implementació massiva, amb el suport dels professionals de Telefónica Tech. Al nou espai que ara es posa en marxa, el laboratori incorpora noves capacitats 5G NSA (Non-Stand Alone) i blockchain basades en la plataforma TrustOS de Telefónica Tech. D'aquesta manera, The Thinx 5G Barcelona es converteix en un dels entorns d'IoT més avançats i més ben equipats del món, amb accés de ràdio d'última generació, com ara tecnologies LPWA (NB-IoT, LTE-M, etc.).

 

A The Thinx 5G Barcelona qualsevol empresa que necessiti desenvolupar un nou projecte en l'entorn de l'IoT estalvia temps i diners; les proves prèvies garanteixen la qualitat del producte final i s'optimitzen els recursos disposats, cosa que simplifica i accelera al màxim la creació de qualsevol prototip. A més, compta amb suport tècnic i professional durant tot el procés de prova.

 

Des del llançament del The Thinx Lab el setembre de 2018, integrat actualment a Telefónica Tech i considerat un espai referent nacional i internacional al camp de l'IoT, més de 50 startups han aprofitat les seves capacitats per testejar tecnologies com NBIoT i LTE en diferents verticals: salut, mobilitat, smart cities, transport, energia, etc. Pel que fa a les tres edicions del programa ScaleUp que acull anualment el laboratori, un total de 49 empreses han presentat els seus casos d'ús i onze han estat seleccionades per beneficiar-se del programa d'acceleració de 13 setmanes de durada. Aquest inclou l'accés al laboratori, i sessions formatives i d'acompanyament adreçades als emprenedors per preparar-los en àrees com finances, vendes, màrqueting o inversió.

 

D'altra banda, durant aquests darrers quatre anys des del seu llançament, s'han celebrat al voltant de 150 visites de grups d'emprenedors i de representants de grans empreses o institucions molt diverses (com l'associació GSMA, l'spin-off Fractus Antenas, o la corporació IoT Catalan Alliance, entre d'altres). En aquest sentit, s'han organitzat diverses sessions formatives i tallers per a empreses referents al seu sector i per a estudiants universitaris de màster i postgrau, per tal que puguin conèixer de primera mà la tasca i funcionament del laboratori.

 

D'altra banda, el The Thinx Lab també ha pogut accelerar diverses empreses lleidatanes, gràcies al suport i la difusió per part de la Cambra de Comerç de Lleida, que acull el laboratori Àrea 5G de Ponent. Ambdues instal·lacions actuen col·laborativament per oferir mitjans tècnics i know-how a les empreses del territori, afavorint el posicionament en pionerisme tecnològic de les startups establertes a la província.