Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. L'APDCAT participa del 28 de febrer al 3 de març al Mobile World Congress

L'APDCAT participa del 28 de febrer al 3 de març al Mobile World Congress

Escrito por Redacción TNI el 22/02/2022 a las 17:25:51
1133

Per segon any consecutiu, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) serà present a l’esdeveniment Four Years From Now (4YFN), que enguany se celebra del 28 de febrer al 3 de març en el marc del Mobile World Congress.

 

L’objectiu de l’APDCAT és aprofitar aquesta cita de referència internacional per posar de relleu la importància de tenir cura de la privacitat a l’hora de posar en marxa un negoci o projecte i apropar al sector de l’emprenedoria i les empreses tecnològiques emergents les pautes clau que cal seguir per aplicar la protecció de dades.

 

La fira ha de servir, també, per conscienciar sobre l’estalvi que suposa implementar la protecció de dades des del disseny a les aplicacions i sistemes. Així mateix, es pretén posar a disposició del públic el conjunt d’eines i recursos que l’APDCAT ha elaborat per facilitar el compliment de la normativa.

 

Conferència sobre l’ètica i la intel·ligència artificial

 

D’una banda, dimarts 1 de març, a les 12 hores, l’APDCAT organitza el debat ‘Intel·ligència artificial. Una mirada ètica’, que tindrà lloc a la sala Beta Lab Stage del 4YFN (Hall 6, sala 6E10). Els mitjans de comunicació interessats a seguir-lo s’han d’acreditar enviant un correu electrònic a comunicacio.apdcat@gencat.cat.

 

L’objectiu del debat és analitzar la necessitat d’adoptar una perspectiva ètica en el desenvolupament d’aplicacions d’intel·ligència artificial, per evitar conseqüències negatives per als drets i llibertats de les persones. La directora de l’APDCAT, Meritxell Borràs, introduirà la sessió, que comptarà amb la participació de Ricardo Baeza, director d’Investigació a l’Institut d’IA Experiencial de Northeastern University, Silicon Valley, i membre del DATA Lab del Khoury College of Computer Sciences.

 

Un espai propi per a l’assessorament

 

D’altra banda, l’APDCAT comptarà amb un estand de 50 m2, el 6A58, ubicat al Hall 6, com a punt d’intercanvi permanent d’informació i assessorament. Des d’aquí s’exposaran els principis que s’han de seguir des del punt de vista de la privacitat a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte i es resoldran els dubtes i les consultes de les persones assistents.

 

A més, mitjançant un codi QR, es podran descarregar materials útils per facilitar l’aplicació de la normativa vigent en protecció de dades, com ara l’aplicació per executar de manera assistida una avaluació d’impacte de protecció de dades, plantilles, models, guies i manuals.