Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. Noticias
  4. >
  5. Hoffman i Fajula valoran el llegat que deixa el MWC a la ciutat de Barcelona

Hoffman i Fajula valoran el llegat que deixa el MWC a la ciutat de Barcelona

Escrito por Redacción TNI el 25/02/2023 a las 20:49:32
516

John Hoffman, CEO de GSMA Ltd., i Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona, han protagonitzat aquest matí una xerrada cara a cara, en la que han aportat les seves respectives mirades sobre la Barcelona Digital. L’acte ha tingut lloc al Mirador Torre Glòries, un escenari únic que ofereix una vista de 360 º de la ciutat des d’una alçada de 125 metres.

Aquesta trobada ha servit per escalfar motors de cara a la inauguració del MWC Barcelona 2023, que tindrà lloc dilluns al recinte Gran Via de Fira Barcelona.

Hoffman i Fajula han repassat el llegat que MWC Barcelona ha deixat a la ciutat durant tots aquests anys, i com la tecnologia s’ha integrat en tots els sectors de la ciutat.

Hoffman ha destacat que “Algun dia, d’aquí a 200 anys, quan potser el MWC ja no estigui al centre del debat, continuarà havent-hi un ecosistema tecnològic a Barcelona i aquesta serà l’herència que quedarà”. També ha recordat que, quan MWC va aterrar a Barcelona, la tecnologia tenia un paper molt diferent del d’ara. “Abans parlàvem de mòbils i dispositius tecnològics. Això ha canviat. Ara estem explorant com la tecnologia pot canviar i connectar el món”.

Una aliança d’èxit per Barcelona i el món

En el decurs de la conversa, Hoffman i Fajula han repassat el llegat de l'aliança d'èxit entre GSMA i Barcelona, com ha canviat la ciutat en els últims 10 anys i el que realment significa per a Barcelona ser Mobile World Capital Barcelona.

Hoffman ha afirmat estar orgullós del llegat que el MWC Barcelona ha deixat a la ciutat mitjançant la Mobile World Capital Barcelona i ha destacat que es van inspirar en l’esperit dels Jocs Olímpics del 92.  

Durant la conversa on s’han rememorat les similituds amb els Jocs Olímpics del 92, han coincidit que encara cal fer feina per convertir la ciutat en un veritable hub tecnològic. “També estic orgullós del que ha fet Barcelona, però això és només el principi. Tenim tots els ingredients necessaris, però ara cal temps per al desenvolupament. A hores d’ara el llegat dels últims anys de MWC es veu reflectit en cadascun dels sectors de la ciutat”, ha assegurat Hoffman.

“No és només un congrés: és el llegat que deixem a la ciutat” ha sentenciat Hoffman

Hoffman ha recordat que MWC és més que una exhibició tecnològica o congrés, és un motor de canvi que està canviant la societat. Per part seva, Francesc Fajula, ha afegit que “Barcelona és un pol d’atracció d’inversions altament innovador, amb infraestructures de primer nivell. Això vol dir connectivitat, tecnologia d’alt impacte i humanisme tecnològic”.

En aquesta direcció Hoffman i Fajula han coincidit en que, encara que MWC Barcelona 2023 obre les portes el 27 de febrer, aquestes mai es tanquen quan acaba el congrés. MWC Barcelona 2023 continua al carrer, en la seva ciutadania, etc. En definitiva, no és un congrés, és un llegat.

Amb la vista posada en el futur, Fajula ha incidit que s'ha de continuar invertint en tecnologia, i aprofitar les seves possibilitats per a aplicar-les en l'àmbit de la sostenibilitat.