Actualizado el 26/03/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL

Hello, l'startup que ha aixecat una ronda d'inversió de 170.000 euros

Escrito por Agencias Externas el 25/07/2023 a las 12:55:08
879

Hello, la startup catalana de Web3 nascuda amb el propòsit de ser una alternativa d’emmagatzematge de dades, ha tancat la seva primera ronda pre-seed liderada per Esade BAN, Casti Ventures y Bcombinator i per valor de 170.000€. La inversió, a la que també han contribuït alguns inversors àngels europeus, estarà destinada al desenvolupament de producte i a la execució de les estratègies Go To Market.


Hello és un ecosistema d’aplicacions, xarxes i infraestructures descentralitzades que es basa en el blockchain, emmagatzematge descentralitzat i bases de dades distribuïdes. Sería un sistema comparable a l’ecosistema d’apps de Google (Drive, Fotos, Gmail…), amb la principal diferència que, “al ser un sistema d’emmagatzematge descentralitzat, distribueix les dades en múltiples ubicacions i dispositius, el que proporciona una sèrie de beneficis clau, com una major resistència a errors i atacs cibernètics, així com una major privacitat i autonomia pels usuaris”, segons aclara Álvaro Pintado, CEO de Hello. En comptes d’apps, al ser un sistema descentralitzat, parlem de Dapps (Decentralized applications).


Aquesta iniciativa va en sintonia als “fonaments del futur”, que segons Álvaro Pintado, son “la sostenibilitat, la optimització i l'eficiència, tres conceptes que estan inherents en la descentralització”, raó per la qual volen construir el sistema descentralitzat per excèl·lencia, que sigui referent a nivell mundial. El projecte es ambiciós: Hello busca aconseguir els 10 milions d’usuaris a finals de 2024.


Perquè un sistema descentralitzat?


En un món actual en el que les dades tenen un paper cada cop més important, l’emmagatzematge s’ha convertit en una preocupació central per empreses i usuaris. Les solucions actuals han evolucionat per abordar els reptes associats amb el creixement exponencial de dades i la necessitat d’accés ràpid i segur a la informació. No obstant, a mesura que la quantitat de dades continua augmentant, també ho fan els reptes relacionats amb la seva centralització i seguretat. És en aquest context en el que Hello emergeix com una solució prometedora.


L’startup, que ha estat impulsada per Bcombinator a través dels seus programes d’acceleració, no només pretén acaparar una gran massa d’usuaris Web3, sinó que també aspira a conquerir el mercat tradicional d’usuaris que utilitzen serveis Web2.


Hello, startup amb esperit jove: aquests són els seus fundadors


Hello és un projecte acabat de néixer i liderat per dos perfils molt joves. El seu CEO, Álvaro Pintado, de 18 anys, és també fundador de Whispr, un Saas d’intel·ligència artificial. A més, als seus 17 anys va escriure el llibre “El Sistema Financiero Descentralizado”. El seu company, Alexander Baikalov, de 20 anys, és el CTO de l’empresa i ha desenvolupat i venut diversos programes de software a empreses i individuals des dels 15 anys, treballant com a freelance.