Actualizado el 23/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Desplegament de la fibra òptica a Platja d'Aro

Desplegament de la fibra òptica a Platja d'Aro

Escrito por Redacción TNI el 19/07/2016 a las 20:50:00
1469

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha explicat que  “l’actuació de la Secretaria de Telecomunicacions aquests darrers dos anys ha consistit en portar una troncal de fibra òptica fins a Platja d'Aro a través de la C-31, fet que ha permès connectar els  centres educatius i d'atenció sanitària del municipi amb banda ampla. A més a més, l’existència d’aquesta xarxa de la Generalitat (que opera Xarxa Oberta) ha fet aparèixer diversos operadors locals de telecomunicacions que ja estan prestant serveis finalistes de banda ampla a càmpings, hotels i empreses, fent més competitiu el sector turístic d’aquest municipi”.

 

Puigneró també ha destacat que “gràcies a la xarxa de la Generalitat, les operadores de telefonia mòbil que operen al municipi han pogut millorar les prestacions del servei de 3G i iniciar el desplegament de 4G”.

 

El 2n Tinent d’alcalde, Pep Solé s’ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa i ha explicat que “El treball conjunt de la Generalitat, per mitjà de la Secretaria de Telecomunicacions, i l’Ajuntament de Platja d’Aro ha permès que el municipi millori encara més les seves infraestructures afavorint la creació de nous llocs de treball i la instal·lació de noves empreses. Poder oferir un entorn com el nostre, amb el mar i els seus avantatges, les bones connexions de carreteres i ara les bones connexions de telecomunicacions ens ha de permetre poder explotar encara més el potencial del nostre municipi i entorn.

 

El desplegament de la fibra òptica a les dues poblacions catalanes es fa realitat gràcies a l’acció conjunta entre la Generalitat i cada Ajuntament i es canalitzarà mitjançant la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC).