Actualizado el 16/04/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Barcelona es fixa en la Industria 4.0

Barcelona es fixa en la Industria 4.0

Escrito por Guillem Alsina el 16/10/2019 a las 19:14:19
1110

El passat dimecres dia 2 va tenir lloc a l’auditori de la seu central de Barcelona Activa una Jornada Sectorial sobre Industria 4.0 amb l’objectiu de mesurar l’impacte futur de la Industria 4.0 en el treball al llarg dels propers anys.


En la mateixa jornada es va habilitar un espai de networking per tal que els assistents es poguessin conèixer entre ells i amb les empreses existents, així com generar sinergies, amb el suport de la Fundació BCN Formació Professional.


La primera de les ponències impartides durant la jornada va córrer a càrrec de Xavier Pi, codirector del Màster Indústria 4.0 a la UPC School, membre de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya i responsable del Grup de treball d'Embedded Systems & IoT del COEIC.


Seguidament, Àngels Santigosa, Directora d'Estudis a la Gerència d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica, Ajuntament de Barcelona, va presentar els indicadors laborals de la Indústria 4.0 a l’àrea de Barcelona.


La dinamització del networking va córrer a càrrec de Baldi Figueras, professional especialitzat en el desenvolupament d’habilitats i competències per a la gestió del canvi, feina en equip i autolideratge.


Abans de la cloenda, es va celebrar una interessant taula rodona al voltant del tema del futur dels professionals arrel de la Indústria 4.0. Moderada per Carol Lorenzo (Responsable de Mercat de Treball i Recerca de feina de Barcelona Activa), va comptar amb la participació de Salvador Giró (CEO d'Infaimon, solucions de visió artificial aplicades a la Indústria 4.0), Francesco Ferro (CEO de PAL Robotics, recerca robòtica humanoide per al món real), Marc Fàbregas (fundador de Zolertia, start-up especialitzada en IoT), Alicia Cañellas (consultora de Formació i Innovació a Visyon, solucions amb tecnologies emergents), Esther Comabella (Cap de Recursos Humans EMEA de Renishaw, líders mundials en Fabricació additiva -impressió 3D-, metrologia, control de moviments i serveis d'assistència mèdica), i Toni Recio (Responsable de Tecnologia i Innovació de Pasiona, consultoria de negoci especialitzada en tecnologies Microsoft, Cloud i User Experience).